مجتمع پرورش ماهی کاسپین-پرورش ماهی در قفس در دریای خزر
جمعه ۲۹ تیر ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۳
مطلب

حمل و نقل ماهی

کیفیت محصول نهایی تحت تأثیر روش صید قرار دارد. روش صید نامناسب نظیر برداشت تعداد زیادی ماهی در یک وهله، نه تنها موجب صدمات مکانیکی به ماهی می شود بلکه باعث بروز استرس شده و نهایتاً پس از مرگ ماهی، مراحل بعدی عمل­ آوری را با اشکال مواجه خواهد ساخت. در بسیاری از کشورها، مصرف کنندگان علاقه دارند که ماهی زنده خریداری کنند.

این طریق عرضه، کیفیت بالای محصول را تضمین می کند. در این شیوه مصرف کننده پس از خرید ماهی زنده را در آشپزخانه خود عمل آوری می کند. در بعضی از موارد، حتی فروشنده نیز می تواند ماهی را عمل آوری نماید (فیله کردن).

در بعضی از رستورانها، مشتریان می توانند ماهی دلخواه خود را از آکواریومهایی که در رستوران نصب شده است انتخاب کرده و در محل، طبخ و مصرف کنند. بنابراین سنت ها، کیفیت و قیمت حاصله از عوامل تأثیرگذار در حمل و نقل ماهی بوده و به نوبه خود مراحل اولیه عمل آوری ماهی تازه نظیر قزل آلا می باشند.

تولیدکنندگان باید به خاطر بسپارند که همه ماهیان، برای حمل به صورت زنده مناسب نیستند. بنابراین پس از صید، ماهیانی باید برای حمل و نقل و فروش انتخاب شوند که در وضعیت خوبی بوده، صدمه ندیده و سلامت باشند. ماهیان ابتدا در آبی با کیفیت بالا و مناسب قرار داده می شوند تا از استرس آنها کاسته شده و مقدار متابولیسم آنها به حداقل برسد و همچنین در این مدت باقیمانده مواد غذایی داخل دستگاه گوارش ماهی هضم و جذب و دفع شود و نیاز ماهی به اکسیژن به حداقل برسد.

در طی مراحل آماده سازی، ماهی تغذیه نمی کند که خود متعاقباً باعث افول فعالیتهای متابولیکی و بالطبع محدود کردن ترشح آمونیاک و دی اکسیدکربن می شود. در آماده سازی با مدت زمان کوتاه برای 20 تا 25 کیلو قزل آلا یک متر مکعب آب کافی است.

آبی که در این روش استفاده می شود باید کاملاً اکسیژن دار باشد. درجه حرارت مناسب آب برای حمل و نقل قزل آلا، 5 تا 6 درجه سانتیگراد در فصل زمستان و 3 تا 5 درجه سانتیگراد در فصل بهار است. در فصل تابستان نیز درجه حرارت 1 تا 2 درجه سانتیگراد مناسب است.

امروزه مخازن ویژه ای که مجهز به سیستم هوادهی هستند و اغلب دارای سردکننده و فیلتر می باشند برای حمل و نقل ماهی زنده مورد استفاده قرار می گیرند. ساده ترین روش برای کاهش درجه حرارت، استفاده از یخ است. سرد کردن آن به خصوص در تابستان و در مسیرهای طولانی از اهمیت بسزائی برخوردار است.

در صورتیکه کلیه عوامل نظیر درجه حرارت، اکسیژن دهی و ... بصورت صحیح اعمال شود و نیز درجه حرارت آبی که ماهی در آن حمل می شود از 10 درجه سانتیگراد تجاوز نکند کاهش وزن بین 1 تا 6 درصد است.


چاپ کد : 381

سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب


نکات مهم قبل از ارسال درخواست :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.

- لطفا فارسی تایپ نمائید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.

- پاسخ سوالات از طریق ایمیل نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید(ایمیل و شماره تماس شما محرمانه بوده و در سایت نشان داده نمیشود)

نام *
ایمیل :
موبایل :
سوال *
کد امنیتی *

نکات مهم
فروشندگان تجهیزات  و مواد اولیه

فروشندگان تجهیزات و مواد اولیه

درخواست خرید خط تولید غذای آبزیان

درخواست خرید خط تولید غذای آبزیان